.

.

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Osta soutuvene, se kannattaa

Taloustutkimuksesta soitettiin ja tehtiin kysymyksiä koskien erästä kauppaketjua.
- Arvioikaa asteikolla 1-5 liha- ja kalatuotteiden laatua, 1 erittäin huono 5 erittäin hyvä.
- Tuota...kaksi kertaa olen mennyt ostamaan tiettyä tarjoustuotetta lehti-ilmoituksen perusteella, molemmilla kerroilla tuote oli loppunut.
- Mitä mieltä olette liha- ja kalatuotteiden hinnoista suhteessa muihin kauppaketjuihin.
- Öööö...oletettavasti tarjoukset ovat hyviä, koska tuotteet ehtivät loppua ennenkuin minä ehdin niitä hankkimaan.
- Mitä mieltä olette liha- ja kalatuotteiden valikoimasta.
- En ole kiinnittänyt huomiota asiaan sen jälkeen kun en löytänyt niitä.
- Mitä mieltä olette liha- ja kalatiskien siisteydestä?
- No tosi siistejä!!

---

- Öö-julkaisut hyvää iltaa ja olihan Markka puhelimessa.
- Iltaa, kyllä on.
- Olet vastannu Öö-julkaisujen kyselyyn taannoin ja juuri Sinä olet yksi tuhannesta onnellisesta, jolle minulla on ilo tarjota jokin valitsemasi lehti ennenkuulumattoman edullisesti. Kaiken lisäksi sinä olet ainoa kotikaupungistasi, joka on valittu näiden tuhannen onnellisen joukkoon. Seuraavat lehdet ovat valikoimassa, Tupa ja kyökki, Apuva, Me Loiset, Pusikko ja Pöpelikkö, Hönöily, Lasityölehti, Kapu Vankka...mikä näistä laitetaan?
- Tuota Pusikko ja pöpelikkö kiinnostais...
- Selvä, erittäin hyvä valinta ja todella edullinen tarjous näin laadukkaasta lehdestä. Laitetaanko lasku yhdessä, kahdessa vai kolmessa erässä.
- No kolmessa...
- Kiitos tilauksesta ja oikein hyvää päivän jatkoa.
- Kiitos ja kiitos samoin.

Painettuani puhelimen punaista luuria käväisi mielessä ajatus että "kylläpä on kova lähtöhinta lehdellä...mutta onneksi minut valittiin...ja onhan se nyt peräti alle puolen hinnan..."

---

- 58,50 olkaa hyvä, siitä on jo vähennetty pöytävuokra!
- VAU, olen tosi tyytyväinen!
- ?????
- Kylläpä hyvin kauppa kävi tällä kirpparilla!
- ?????
- Kiitos, laitanpa myyntipöydän pystyyn toisenkin kerran.
- No kyllä kai ne tavarat noin halvoilla hinnoilla kaupaksi menee!
- Se minulla kyllä oli tarkoituskin....

torstai 12. helmikuuta 2009

Kokkaa rokkaa


Keitin porkkanavelliä. Äiti keitti sitä kun olin pieni, se oli joskus minun lempiruokaani. Porkkanavelliin keitetään porkkanat pehmeiksi ja muusataan ei kovin hienoksi. Joukkoon lisätään maitoa, ripaus suolaa ja ripaus sokeria. Suurustetaan vehnäjauholla, eli vehnäjauho liuotetaan kylmään maitoon ja lirutetaan kuumaan porkkanasosemaito-seokseen. Saostetaan itsestä sopivan paksuiseksi.
Isän kanssa tehtiin leipäkeittoa. Leivänkannikoita paloiteltiin kuutioiksi ja laitettiin maitoon. Kiehautettiin, kunnes leivät pehmenivät. Sekaan ripaus suolaa ja syötiin voisilmän kanssa. Oli hyvä ja maukas puuron korvike meille lapsille.
Veripalttu oli hyvää myös. Se tehtiin vuokaan niin että siitä tuli vuokan kokoinen kakku. En tiedä miten sitä tehdään, enkä kovin paljoa välitä veriruuista nykyään, mutta veripalttu kuuman maidon kanssa oli hyvää.
Melkein kerran viikossa keitettiin lihakeittoa. Joskus siihen laitettiin perunoita ja riisiä. Lihakeittokiintiö tuli ehkä täyteen silloin, enkä ole keittänyt sitä itse kuin kaksi kertaa koko elämäni aikana. Koulussa kotitalouden tunnilla siihen laitettiin mauksi savuluita. Nam.
Pinnalta rapeaksi paistunut kaalilaatikko on melkein maailman parasta ruokaa, tai ainakin maksakastikkeen tai jauhemaksapihvien jälkeen - puolukalla tietenkin.
Pakasteesta löytyi tänään pala joulukinkkua. Huomenna lämmitän purkkihernekeittoa ja pilkon joulukinkun jämät siihen. Sinappia päälle ja näkkileipää kyytipojaksi ja hyvää on.
Kuvassa olevassa kyltissä lukee muuten "complaints to the cook can be hazardous to your health".