.

.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Sälää ja rompetta


Uudenvuoden lupauksia en taaskaan tehnyt, koska ne kestävät yleensä meikäläisellä noin viikon.
Sen sijaan muutamia kurinpidollisia toimenpiteitä ynnä järjestyssääntöjä päätin itselleni tehdä mm. harrastustoiminnan suhteen.

Ne alkavat tästä.


Tahtoo olla niin, että langat ja tilkut, neulepuikot ja käsityölehdet valloittavat kaapit ja laatikot sekä yleensä myös sohvan. Miekkonen tuumasi männä viikolla, että ei sovi enää sohvalle istumaan, kun olin levitellyt siihen neuleohjeet sekä langat ja viritellyt vielä läppärin, kameran ja lautasellisen voileipiä sekä kahvimukin.
Joulun alla ompelukone meinasi juurtua ruokapöytään ja nappeja ja neppareita pyöri vähän joka rasian pohjalla ja monesti myös lattialla.
Päätin, että joku roti pitää tähän asiaan saada ja alkuun ommella surautin lokeropussukan puikoille ja koukuille ja vanha piironki sai ryhtyä toimittamaan käsityö- ja askartelutarvikekaapin virkaa.


Eilen käväisin pikapikaa kirpparilla. Näytin Miekkoselle ostamaani punavalkoruudullista paitapuseroa. Miekkonen tuumasi josko se on minulle lainkaan sopiva, johon vastasin "siitä tuleekin kissa" eli näyttää siltä, että kaiken juhlahumun jälkeen paluu normaaliin päiväjärjestykseen on edessä ja ompelukonekin alkaa taas surisemaan.

Toinen tärkeä päätös on keventäminen, nimittäin ruokavalion näin kinkkulanttulaatikoosuklaa-ähkyn jälkeen. Se alkaa än-yy-tee nyt.


8 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Voi voi sentään, eikö miekkonen nähnyt paitista kissana.
Onneksi kerroit hänelle kuka paitapuserossa asuu.
Viihtyisää vuoden ensimmäistä päivää!

Lovviisa kirjoitti...

Täällä taijan alotella vuojen riisumalla kuusen...Nättihän se on ja tuoksuukin ihanalle mutta varisee penteleesti. Muuten taijan ottaa rauhallisesti ja nautiskella rauhasta. Maanantaina alkaa työtohinat. Kivvaa päivää:)

Hanne kirjoitti...

Minäkin tein pienen lupauksen, juuri sen legendaarisen, yritän vähentää suklaan syöntiä... Kaapissa vielä kyllä niin paljon joulun jäljiltä suklaata että pitäskö ne nyt yrittää ensin "tuhota" =) Mukavaa viikonloppua sinulle!

Tiina kirjoitti...

Hauska pussukka, tollanen ois varmaan aika kätsä.

Markka kirjoitti...

Tarina: Kyllä hän oppii pikkuhiljaa :). Kiitos samoin.

Lovviisa: Kuuset olivat varisevvaa sorttia tänä vuonna. Liekö säihkätännet kun paukkupakkasesta sisälle tormuutettiin. Kiitos sammoin sinne.

Hanne: Totta kai ne pitää tuhota ensin :). Mulla ei himota suklaat eikä karkit nykyään mutta onhan ne syötävä ennen kuin pilaantuvat. Kiitos samoin sinulle.

Tiina: Se on kätsä, voi laittaa roikkumaan vaikka mihin.

sylvi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta!

Markka kirjoitti...

Sylvi: Kiitos samoin teille!

Irene kirjoitti...

Onnea sinulle siihen kevennykseen!
Minulla on nyt myös sama homma käynnissä.
Tällä kertaa päätin heittää yli laidan kaikki ylimääräiset, jotka ovat vuosikymmenten aikana salakavalasti hiipineet. Joten meikäläisellä on nyt sitten vähän pidempi pieti edessä.