.

.

keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Matkalla jossain Suomessa

Jo parin päivän lomamatkalla oppii monenmonta automatkailun kannalta hyödyllistä seikkaa.

Ei kannata ostaa jo ensimmäisestä taukopaikasta, vaikka se sattuu olemaankin tehtaanmyymälä, kolmea kiloa suklaata mukaan lomamatkalle, jos on 26 asteen helle:

- Eiks suklaalevyt ookkaan nykyään ruudullisia...?

Ei kannata mennä eläinpuistoon keskellä kuumaa kesäpäivää, sillä silloinhan kaikki järkevät eläimet viettävät siestaa, ellei sitten ole ruokinta-aika.Eläimellisen lounaan voi muuten pilata eläintarhan nähtävyyksiin kuulumattomat eläimet kuten lokit ja varikset, jotka kantavat puolikkaan "jonkin-eläimen-ruhon" kilon palasina lähipuiden oksille, ennen kuin sudet, joille se oli tarkoitettu, ehtivät paikalle.

Näillä joutsenilla oli tie auki taivasta myöten mutta ne viihtyivät tässä paikassa.Jos ei halua tehdä Suomen ennätystä u-käännöksissä, ei kannata ruveta kartanlukijaksi Miekkoselle:

" Ja sitten seuraavasta liittymästä oikealle....PITI KÄÄNTYÄ!"

Eräät veljekset ovat perustaneet kyläkaupan pieneen kylään nimeltä Tuuri. Tuuria siinä on täytynyt olla, jotta on saanut rakennettua entisen navetan ympärille hehtaarien kokoisen ostoskeskuksen. Kannatin yritystä ostamalla 2,95 eur maksavat sukkahousut.

Kotimatkalla onni potkaisi. Pakolliselle tankkaukselle ja tyhjentämiselle pysähdyttäessä eräällä huoltoasemalla olikin 10-vuotissynttärit ja kirpputori. Synttäreiden kunniaksi kaikki asiakkaat saivat munkkikahveet ilmaiseksi ja kirpputorilta löytyi 3 euron leninki. Ulkoterassilla, jossa oli peräti 2 pöytää, joku muu matkalainen (vai oliko se paikkakuntalainen) jäähdytti kahviaan - kylmällä koskenkorvalla.

Kaikesta huolimatta matka oli antoisa, paitsi rahan suhteen, ja paluu mökkielämään ja punaisten lyhtyjen (hih) alle oli ihanaa.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Oliko u-käännösten määrään syynä kartanlukija vai kuski? ;)

-lenkkapolvi-

Markka kirjoitti...

Kartanlukijana väitän että kuski.

Nimetön kirjoitti...

Ajattelepa miten kätevää olis ollu u-käännösten sijasta ottaa ja pakittaa... Siinä kyllä kartanlukija olisi ollut mestari!

-lenkkis-

Markka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Markka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Markka kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.