.

.

torstai 7. elokuuta 2008

Pidä autostasi huolta


Kuva on harrasteautotapahtuman ihanimmasta auto-asuntovaunuyhdistelmästä ikinä.

Auto pitää pestä säännöllisin väliajoin. Joskus autopesulassa ei kaikki mene nappiin. Pesukone voi esimerkiksi vaahdottaa auton ja sen jälkeen jäädä jumiin...kunnes vaahto tuulilasissa häipyy sen verran että näät nosto-oveen teipatun puhelinnumeron, johon voit soittaa hädän hetkellä.

Autonpesukone voi myös pestä ilman vettä. Tosin tulos ei ole ensiluokkainen mutta minkäs teet. Istut ohjelman loppuun ja toivot että pesupoletin voi uusia.

Joskus voi käydä niin, että parkeeraat auton hieman vinoon. Pesukoneen "jokinharjaosa" ottaa sivupeiliin kiinni ja jumittuu siihen. Et voi taaskaan muuta kuin soittaa "pesuhuoneen" seinän taakse että: "Markka täältä pesukoneesta hei, EN PÄÄSE ULOS AUTOSTA!"

Yleensä kuitenkin pesuun jonottaessasi ehdit kuunnella sen ainoa auton cd-boxiin jääneen cd:n pariin kertaan, käydä kahvilla, lukea iltapäivälehden ja syödä jäätelötuutin. Sittenkin juuri se viimeinen edelläsi oleva haluaa esipestä autonsa ensin painepesurilla, raaputtaa tuulilasiin liiskaantuneet hyönteiset liuotinaineen ja karhunkielen kanssa irti. Huoh!

Minusta auton tankkaaminen, pesettäminen ja katsastuttaminen ovat äärimmäisen epämiellyttäviä autoiluun liittyviä asioita, jos ei oteta huomioon sitä että auto voi myös päättää olla käynnistymättä ja joudut tilaamaan hinaajapalvelun...kolmannen kerran kuukauden aikana.

2 kommenttia:

Moninainen kirjoitti...

Ihana asuntovaunu. Nykyisinhän nuo vaunut ovat mökkien kokoisia. Tuossa yhdistelmässä on muutenkin tyyliä.

Markka kirjoitti...

Moninainen: älä muuta sano. 50-luku rules :)