.

.

sunnuntai 17. elokuuta 2008

Satoa ja sateista


Sade ropisi viistosti mökin ikkunaan kun hörpin päiväkahveeta ja lueskelin paikallista päivälehteä ja sen seuranhaku-palstaa. Vertailin huvikseni miesten ja naisten ilmoituksia. Monet miesten ilmoituksista alkoivat "Hei sinä vaalea, rehevä..." tai "Täällä sporttinen, komea, salaista seuraa hakeva..." tai "Olethan lapseton, estoton...". Naisten ilmoitukset sensijaan "Etsin rehellistä, ulkoilusta pitävää..." tai "Oletko sinä se oikea, kunnollinen, koti-illoista pitävä...". Nämä ilmoittelijat eivät ainakaan taida kohdata toisiaan. Sitten pisti silmään paras Nainen etsii miestä-palstalta: "Nainen etsii kahta miestä, muuttoavuksi."

Sateen tauotessa piti pelastaa mitä enää pelastettavissa oli, eli häätää vattumadot taloistaan ja jättää rastaat herkuitta. Näemmä matosilla oli tänä kesänä asunnoissaan enemmän neliöitä kuin koskaan (eikä naapurin isäntä ollut ehtinyt ensin) ja mehu-maija sai porista tuntitolkulla.

Säilönnästä syntyy sotkua. Siinä siivoillessa ja ruvetessani järjestämään kattilakaappia löysin kadoksissa olleet kauhat ja kapustat. Siinä somasti paistinpannussa kaapissa kaikki tyyni ja päällimmäisenä pienet nahkatossut - johtolanka. Luulenpa tietäväni myös miksi Mikki-hiili ei viettänytkään viikonloppua kaapin hyllyllä, vaan oli viettänyt ilmeisen kostean viikonlopun parvekkeella.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Minä olen aina ihmetellyt noita ilmoituksia, joissa komeat ja sporttiset hakevat sitä seuraa noilla palstoilla. Eihän niiden tarvitse mennä kuin baaritiskille, niin johan siellä on tyrkyllä seuraa. Tosin jos nuo komeat sporttiset eivät saa suutaan auki tai menevät ihan lukkoon sen vaalean ja rehevän tullessa siinä tiskillä viereen, niin eihän se tilanne miksikään muutu, kun hakee seuraa senssipalstoilta. Jos on tarkoitus tavata, niin samalla tavalla se puihin menee.

Markka kirjoitti...

Jep...ja nuo komeat sporttiset ovat varmaankin jo kolunneet kaikki paikalliset ja ei-paikallisetkin baaritiskit - eivätkä nää vieläkään peilissä muuta kuin komeaa ja sporttista.