.

.

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Joulu tulla jollottaa


Tämän joulun alla jokainen adventti on pieni joulu. Tyttäret ja velipoika perheineen, jokainen vuorollaan ja kaukaa tulleita, fiilistelevät kanssamme täällä mökillä. Perjantaina saunotaan ja syödään hyvin, lauantaina kolutaan kirpparit, saunotaan ja syödään hyvin ja sunnuntaina nukutaan pitkään ja syödään hyvin, vaihdetaan pieniä paketteja ja iltapäivällä sanotaan näkemisiin.
Eilen ripustettiin ulos kuusiaidan kuuseen neljä valosarjaa, kahdet kirkkaat, yhdet siniset ja yhdet kirjavat, yhteensä 240 lamppua, joista sain ikuistettua kuvaan vain kirkkaat ja siniset. Sitten tärähdin, nimittäin tienpenkalta tantereeseen, kun jokasään-crocsit luiskahtivat livakasti alamäkeen eikä yläkroppa ehtinyt mukaan. Hetken ajan siinä selälläni maatessa näkyi muutama ylimääräinen tähti kuusen latvassa ja infernaalinen kipu hiipi pienellä viivellä ranteeseen mutta onneksi vain hetkeksi.
Lupasivat pakkasia, nyt on -15 astetta mittarissa ja lunta täällä Savossa noin 1 cm. Mökin ulkoikkunoihin on kasvanut jääkukkia. Varmaan pitäisi uusia tiivisteet mutta onhan jääkukatkin kauniita. Pienenä sulatettiin sormenpäillä reikiä jääkukkasiin ja joskus jää oli niin paksua, että sormi paleltui ennen kuin reikä suli.
Jääukista puheen ollen kyllä kukat voivat kukkia näin talvellakin näköjään ainakin täällä mökillä, valkoisia kaikki tyyni.

4 kommenttia:

Maelka kirjoitti...

Vanha polvi väittää, että jos laittaa tulitikkuaskin ikkunoiden väliin, niin ei jäädy... rikki nääs pitää sulana. En ole tosin kokeillut,joten tiedä häntä.

Nuorempi polvi taas väittää, että kun pesee ikkunat Lasolilla, niin ei myöskään jäädy....en ole kyllä kokeillut sitäkään.

Kuurankukat on kyllä kauniita.

Markka kirjoitti...

Maelka: enpäs muuten tullut ajatelleeksi vanhaa konstia. Taidanpa kokeilla ensin tulitikkuaskia...

-R- kirjoitti...

Väy mikä kuusi! Tullaan kohta kattomaan sitä livenä ^^ <3

Markka kirjoitti...

Teretulemas!