.

.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

KeväthuumaaSuunnistin jo torstaina mökille fiilistelemään. Lämmintä sisällä oli vain 13 astetta ulkona 6. Takkatuli lämmitti kuitenkin pian tuvan ja kamarin vähän liikaakin ja aamulla oli peräti 25 astetta. Miekkonen matkusti mökille perjantaina.

Kaikki pensaat ja kirsikkapuu ovat kärsineet lumen painosta. Sireeniaidasta on katkennut paljon oksia ja kuusiaidan pätkäkin on kallellaan.


Peipposten lisäksi nähtiin kottaraispariskunta pöllyttelemässä maassa kuivia lehtiä. Eipä ole kottaraisia näkynytkään ainakaan kymmeneen vuoteen. Asennettiin uusia linnunpönttöjä peräti neljä kappaletta lisää mutta kottaraiselle sopivan kokoista meillä ei ollut, harmi. Kolmeen kotiin on jo asukkaat tutustuneet, taitavat olla Tiaisten sukua.

Tämän viikonlopun lintuhavainnot: kottarainen, sinitiainen, talitiainen, hömötiainen, viherpeippo, harakka, varis, korppi, palokärki, punatulkku, käpytikka. Peipponen kuului mutta ei näkynyt.
Pyykki kuivui raikkaaksi ulkona auringonpaisteessa. Huovutin myös koneessa yhden villapaidan ja kaksi vilttiä. Tästä kirpparilta ostetusta viltistä tulee huopaiset selkätyynyt sohvaan.


Lauantaina saunan jälkeen avattiinkin grillauskausi. Ruohikkopalon vaaraakaan ei tiettävästi ollut.

Ei kommentteja: