.

.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Luminen lauantai

Lauantai-aamuna näytti tältä eli ilma oli kuin morsian - luonto pukeutuneena valkoiseen. Halkokuormaa odotellessa oli aamusta aikaa kiertää kirpparit.  Kaksi käsin kirjailtua pyyhettä euron kappale ja valkoiset pinnatuolit kuin tilauksesta, 6 eur kappale.


Räsymattoa 3 metriä 3 euroa.


Siemeniä tuli myös tänään laitettua itämään, kurpitsoita, ruusupapua, päivänsineä ja purjoa. Viikko sitten laitoin saksankirveliä, sormustinkukkaa ja astereita. Jännityksellä odotellaan mitä tuleman pitää. Tilliä ja persiljaa sekä sipulia pitää myös laittaa maahan. Raparperit työntävät punaisia pullukoita versoja kasvimaalla ja metsänreunaan huolimattomasti viskattu alppiruusu näyttää selviytyneen talven yli.
Miekkonen on innostunut nykyään linnuista. Lintukirjamme on kuulemma aikansa elänyt ja kiikarit huonot. Mitä, eikö yhdellä eurolla kirpputorilta ostetut kiikarit muka ole hyvät :) ?
 Pihapiirimme uusien tuttavuuksien, mustarasteiden, puuhia on hauska seurata. Kuuden linnunpöntön ympärillä myös on paljon asuntoesittelyssä käyjiä.
Kaksi kuutiota halkoja tuli iltapäivällä mukavasti banaanilaatikoihin pakattuna. Yritin maksaa kuorman lottokupongilla mutta metsurin mielestä 6 miljoonaa euroa on turhan paljon moisesta määrästä puutavaraa.

Pienessä tuvan ja kamarin käsittävässä mökissä taimikasvatus on taitolaji mutta kesällä saa taas nauttia kukkaloistosta. Parhaiten varaston uumenissa talven yli selviytynyt mökin ikkunalle siirretty pelakuu tässä. 

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

No on se nyt kumma kun ei euron kiikarit kirpparilta meinaa kelvata! ;)

Minä tänään yllätyin kun katsahdin ikkunasta ulos ja huomasin valkoisen peitteen siellä. Suli nopeasti sitten pois kun alkoi aurinkokin paistamaan :)

Markka kirjoitti...

Marika: sama juttu, mutta olo ei ollut yhtä iloinen kuin joskus lapsena kun heräsi ja ensi lumi oli satanut :)