.

.

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Ahkeruus on ilomme"Laiska töitään luettelee" sanoi äiti, kun olin pieni ja kerroin mitä kotitöitä olin minäkin päivänä tehnyt.
Viis siitä, männä viikolla olen saanut puutarhakalusteiden maalauksen päätökseen, siivonnut liiterin ja tehnyt siitä osaksi varaston, siivonnut verstasrakennuksen ja teen siitä osan oleskelutilaa, istuttanut kukkia ja ajanut ruohon. Niin ja siivonnut mökin ja saunakamarin. Sauna pitää vielä pestä juhannukseksi. Viikko töitä ja KESÄLOMA ALKAA, silloin toteutan otsikon loppuosaa...laiskuus intohimomme.

"Pottu on piällä" eli itänyt. Tinttien pöntöistä kuuluu piipitystä. Kun eilen satuin liian lähelle tintin pönttöä äiti- tai isä-tintti, niitä kai ei voi erottaa toisistaan äkkinäinen, pyrähti pesäpuun oksalle ja tiuskaisi varoituksen poikasilleen jotta hiljaa. Piipitys lakkasi sekunniksi ja jatkui entistä kovaäänisempänä. Huvitti, varmaan jälkikasvu murrosiässä. Lämpimiä päiviä odotellessa.


6 kommenttia:

Lezzie kirjoitti...

Paljonpa oletkin saanut aikaan. Hyvää kesälomaa!

Markka kirjoitti...

Lezzie: kiitos. Oikeesti kesälomallekin on hirmuisesti tekemistä suunnitteilla. Mutta onhan se vastapainoa työlle ja kuokan varressakin voi rentoutua :).

seijastiina kirjoitti...

Kiva blogi sinulla, kivoja kuvia.
Aiompa tulla uudestaan. :)

Markka kirjoitti...

seijastiina: Tervetuloa ja kiitos!

Mari kirjoitti...

Minä en ole ikinä ennen kuullutkaan tuollaista sanontaa kuin laiska töitään luettelee - ilmankos siis aina onnellisesti selitän mitä kaikkea olenkaann tehnyt ;)

Markka kirjoitti...

Marika:sanontahan kuvaa toisen aikaansaannoksien vähättelyä, ei kiva.