.

.

perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kesälomalle ja sassiin
Kello 18:50 + 16 astetta Savossa ja pilvistä - kuva on toiveajattelua. Mutta ei se mitään, pääasia että työhuolet unohdetaan ja tehdään aivan jotain muuta kuin yleensä arkena, esimerkiksi remontoidaan varastorakennusta....se on niin meikäläistä....
Pari päivää sitten annettiin jopa telkkarissa karhuvaroitus tänne Maalikylään, eipä ole karhua näkynyt, paitsi jääkaapissa... kuusi pientä.
Vaikka Savossa ei ole räkkä-aikaa, hyönteisiä on pilvin pimein.
Kun olin pieni,  ukillani oli kärpäslätkä, joka oli tehty jatsarin varresta, reijitetty naskalilla ja kiinnitetty puukeppiin. Jatsari on muuten saapas, jossa on haitarille menevä varsi, eli nahkasaapas. 
Ötököitä torjuakseen meikä osti ensin pattereilla toimivan häksöttimen, jonka siniseen valoon ja surman suuhun ei ole eksynyt yhtä ainutta hyönteistä. Tänään kaupan kassalla oli myytävänä sähköinen sellainen, jota kokeilen seuraavaksi. Kaiken varalta, jos sähköinen hyttysenkarkotin ei toimi,  paketissa odottaa ihana prinsessa-harso-verho (lue hyttysverho) sängyn päälle.
"Ohvi" on pettämätön deodorantti ja Raid tappaa niin sisällä kuin puutarhassakin.

Ötököistä huolimatta tuorein mummutettava Poikanen nautti mökillä ja enimmäkseen  sisätiloissa muutaman päivän  Mummun ja äippänsä  jakamattomasta huomiosta yläosattomissa.Eräässä J:llä alkavassa sisustusliikkeessä oli myytävänä pihaKATOS, johon sorruin. Yhden kerran se on jo lentänyt hatelikkoon ja sen kerran jälkeen Miekkonen on juntannut harukset eli pingotusnarut puukapuloilla maahan asennuspaketin mukana tulleiden  höpö-höpö-metallikoukkujen sijaan. Katos on ihanasti kallellaan mutta vastamaalaamani penkki ja pöytä säilyvät sen alla kuitenkin  sateelta suojassa, paitsi jos eivät lennä katoksen mukana naapuriin.  En  ilennyt laittaa kuvaa hökötyksestä tänne.
Ja nyt saunaan ja rentoutumaan!

Ei kommentteja: