.

.

keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Loppiaista


Nyt ne pyhät sitten loppuu ja mennään kevättä kohti, villahousuissa. Villalankakerävuorta on yritetty tässä pienentää sukiksi, pipoikisi ja ponchoiksi ja onpa noita tänä talvena tarvinnutkin. Tänään täällä Savossa -21 astetta ja tuulee.
Lapsena Kainuun korvessa asuskellessa oli talvisin yli 40 asteen pakkasia ja autolla sitä lähdettiin kylille kauppaan, vaikka renkaatkaan eivät olleet enää ihan pyöreät ja kyyti oli kuin Retu Kivisellä. Äiti laittoi kovilla pakkasilla Vitalista poskiin, jotta eivät paleltuisi mutta eihän silloin muutenkaan koskaan ulkona palellut, vaikka maantien ojaan lumihankeen hypittiin ja upottiin kainaloita myöten ja sitten porukalla kaivettiin esiin kenkiä kun ne jäi sinne kinokseen jumiin. Sittemmin 70-luvulla, kun käytettiin tiukkoja farkkuja kesät talvet, oli hieman toinen juttu.
Mökillä tulee näköjään rämmittyä myös milloin mistäkin syystä lumihangessa ja inhottavinta se on silloin, kun tulee kaupungista mökille kasseineen viikonlopun viettoon eikä pääse pihaan, vaan on aloitettava välittömästi luova toiminta ja sekin lapiolla. Nyt sitten ostin alennusmyynnistä talvilenkkareiden tilalle kunnon varsikengät Kuomat. Lasten malliin nro. 37 mahtuu vielä ohut villasukka, aikuisten malliin ei, ostin kengät siis lasten osastolta ja hintakin oli edullisempi. Hyvät on!
---
Toisen mummutettavan laskettuun syntymäpäivään on enää muutama viikko. Vauva on kuulemma jo "lähtökuopissa" eli puhelu laitokselta voi tulla minä hetkenä hyvänsä. Onnea vaan matkaan! Jospa tässä vielä parit töppöset vaikkapa lapsenlapsille väsäisi...

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Sattaahan se olla kuopissa vaikka viikkokausia... olis nyt sen kaksi viikkoa ja sitten sais jo kyllä jo ilmestyä.

Markka kirjoitti...

Niin, lähiaikoina kuitenkin!

Anonyymi kirjoitti...

Katos katos meikäläisen sukat :D hyvät ja lämpimät on :)tv: äpäää ;)

Markka kirjoitti...

Äpääää, jep. Tuo lanka on siitä hyvä, että kuvio syntyy ihan itsestään. Tilauksia otetaan vastaan...