.

.

torstai 28. tammikuuta 2010

Kurssit nousussa


Paluumatkalla, edelleen paukkupakkasissa, tuliterät nastarenkaat ratisivat iloisesti asfalttiin. Omistaja ei ollut iloinen, vaan irvisteli miettien mikä määrä metallia nastoista mahtoikaan jäädä matkan varrelle. Kalleinta näkemääni polttoainetta oli Sukevan Nesteellä ja oli PAKKO TANKATA. Nappasin kuvan todistusaineistoksi. Lisäksi piti ostaa samasta paikasta vissyä buranan kyytipojaksi päänsärkyyn. Ostin vahingossa vettä ja kallista sellaista. Kotona mietin raaskinko kaataa loppuja edes viemäriin, kaadoin.

Jokin aika sitten oltiin työkaverin kanssa päivän kurssilla aiheena "Arvonlisäverotuksen muutokset 1.1.2010 alkaen". Kurssi oli kuiva jotta natisi mutta vuonna 2010 töiden menestyksellisen suorittamisen kannalta hyödyllinen, nimittäin kaikki 15 minuuttia kahdeksasta tunnista aiheesta, joka hipoo työtäni. Aamukahvi ja lounas olivat päivän parasta antia. Tällaisilla kursseilla tarkkaavaisuus jossakin vaiheessa herpaantuu ja sitä alkaa tekemään huomioita ympäristöstä. Jollakin tuoksui partavesi voimakkaan hirveälle ja edessä istuvalla naisella oli hiuksissaan mahtava juurikasvu. Vieressä istuva toveri naputteli alvariinsa tekstiviestejä ja pudotti puhelimensa aina naputtelujen välissä lattialla olevaan avoimeen käsilaukkuunsa. Ja sitten, tottakai, jostain kuului "nokia tune". Lueskelin kurrsimateriaalia ja mietin miten melkein koko teksti voi koostua pelkistä yhdyssanoista, tässä muutama esimerkki: "siirtohinnoittelumenetelmä", "lakiuudistuksen ajankohtaiskatsaus" ja "nuorisoseurantalon kiinteisöhallintapalvelut" mutta tämähän olikin "arvonlisäverotusta" koskevaa materiaalia. Hauskin sana oli "äänivallaton yhtiömies", josta tuli mieleen vain pieni rasavilli poika. Välillä kiinnittyi huomio ikkunan ulkopuolella olevan lyhtypylvään päällä istuvaan varikseen, joka katseli meitä ja ruiskautti yhtäkkiä haisevan vastalauseen alailmoihin. Järven takana sillan yli ajoi tavarajuna, siinä oli 10 vaunua.

3 kommenttia:

Moira kirjoitti...

Kaikkea hyödyllistä sitä voikin oppia kurssilla ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vaunuja oli liian vähän, jotta olisi voitu lähteä ihan pokkana, kesken "luennon" pois... Näin teki pari opiskelukaveria aikoinaan koulun penkillä aikaa viettäessäni. Tytöt tekivät päätöksen, että jos junassa on yli 20 vaunua, lähtevät pois. Vaunuja oli 25, ja tytöt lähti. Oli opettaja vähän ihmeissään, kun kysellessä tyttöjen lähdön syytä, sanottiin että juanssa oli 25 vaunua...

Markka kirjoitti...

Moira, sen minkä oppi, olisi oppinut vartissa, jos olisi osannut valita sen oikean vartin.

Anonyymi A, tai jos lähtisi heti, kun tulee sellainen sana, jota ei ymmärrä. Pääsisi nimittäin pois alle viidessä minuutissa.