.

.

lauantai 16. tammikuuta 2010

Mentäiskö ulos syömään


Huhuu, onks ketään kotona, tarttis lisää murkinaa, tiu. Kato ku "yhteen sydämeen ei sovi kahta äMMää" ja "yhteen talipalloon ei sovi kahta tinttiä" tsirp.

Kysyin Miekkoselta, että tietääkö hän miksi ei kannata mennä verkkopaidassa ulos. "No"? "Jotta linnut ei luule talipalloksi". Ei kuulemma ollut hyvä vitsi.
Talvimaisema ei kauniimmaksi enää voi tulla. Linnut ovat siis palanneet metsästä pihaan ja vaativat huomiota. Miekkosen uunin lämmitys onnistui niin hyvin, että aamullakin oli kammarissa vielä 24 astetta, ei siinä nukkuissa lisäpeittoa tarvinnut. Sitten päätettiin matkia tinttejä ja lähteä ulos syömään. Oltiin huomattu, että onnikka kulkee lauantaisin puoli kahdelta kaupunkiin päin ja oltiin niillä tietämillä menossa pysäkille kun se jo tulikin, ja aivan odottamattomasta suunnasta. Siinä sitten huidottiin sitä pysähtymään, mutta kuljettaja näytti kädellään pysäkkiä ja kääntyi tiehaarasta sivutielle, josta kohta tulikin takaisin päin. Linja-autossa istui etuosassa kaksi mummoa. "Huomaako yhtään että ei olla paikkakuntalaisia" kysyin. "No huomaa" sanoi toinen mummo villabaskerissaan.
"Ikinä ei oo kukaan tältä mökkikylältä noussut kyytiin" lisäsi kuljettaja. "Mepä aateltiinkin ruveta kannattaan tätä vuoroa". Linja-auto kierteli pitkät matkat sivuteitä, mummot jäivät pois kyydistä eikä ketään noussut kyytiin. Matkan varrelta löytyi uusi kirppiskin. Lopulta päädyttiin rautatieasemalle ja siinä noustiin autosta. Irkku-pubissa nautittiin parit Kilkennyt ja vaihdettiin kuulumisia pubin omistajan kanssa. Sielläkin oltiin ainoat asiakkaat pitkän aikaa. Siirryttiin lopulta ruokaravintolaan päivälliselle. Pihvi oli murea, perunat rapeita ja lasku iso.
Tänä aamuna bongailu jatkui ja alkoi viidellä harakalla pihassa. Tämä kaveri taas yritti tehdä ensin hakkelusta tikapuista ja sitten ahmi siemenkakkua ihan pikkulintujen nokan edessä.
Ehdotin Miekkoselle, että ei ajettaisikaan tänään vielä kotiin vaan mentäisiin aamulla täältä suoraan töihin. Ulkoiltaisiin ja lämmitettäisiin illalla sauna. Tuolla se miettii kamarissa vastausta, jörrikkä.

Ei kommentteja: