.

.

maanantai 31. toukokuuta 2010

Ei este vaan hidaste


On kaameeta aamuvirkusta, ajaa takaa sirkusta!

Aamuna muutamana viime viikolla 36 km:n työmatka mökiltä kaupunkiin joutui jopa 60 km:n tuntivauhdilla. Sirkusajoneuvot köröttelivät hitaasti mutta varmasti peräkanaa etunenässä - vauhtia puuttui mutta vaarallisia tilanteita ei. Melkein jo perillä pääsin kuvan auton "djur transport" perään. Mietin, jotta josko perälauta aukeaisi ja sieltä tipahtaisi elefantin pläjäys, saisipa oivallista potkua juhannusruusun juurelle tai jos sieltä pyllähtäisi kokonainen elefantti tai poni ja lauma puudeleita tai marakatteja. Jätin heti kohta roiman turvavälin. 
Miekkonen kertoo tarinaa lapsuudestaan, kun eräänä kesäaamuna vilkaistuaan ulos ikkunasta oli nähnyt norsun tallustelevan kadulla. Norsu ei ollut ollut vaaleanpunainen, vaan ihan vain karannut paikkakunnalla vierailevasta sirkuksesta.

Eilen sain Miekkosen huijattua sunnuntailounaalle kiinalaiseen ravintolaan. Kerta oli Miekkosen ensimmäinen eikä suinkaan niiiiiin eksoottinen kuin hän oli kuvitellut, sillä ruokalistalla ei ollutkaan mädätettyjä munia, sammakonreisiä tai etanoita. Ennakkoluulot karisivat niin että rapina kuului ja mureat lilhanpalat ihanassa, miedosti chilillä maustetussa, hapanimelässä kastikkeessa veivät kuulemma kielen mennessään ties minne. "Milloin otetaan uusiksi?" -kommentin jälkeen piirsin ison rastin seinään. 2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Se on aina yhtä ihmettä kun suomalaisen miehen vie kiinalaiseen :)

-Anna

Markka kirjoitti...

Tuo on faktaa!