.

.

maanantai 24. toukokuuta 2010

Tuoksussa tuomien ja kanankakan


Jo reilu viikko on kulunut myyrän töissä, räpylät kyynärpäitä myöten mullassa. Kasvilaatikot odottavat istutusta, neljä tomaattia on jo juurtumassa ja muihin osastoihin pannaan pottua.


Tee se itse kasvilava huussin portaan pielessä kasvattaa sipulia, tilliä, persiljaa, salaattia ja rivin kehäkukkia.


Lipstikka eli liperi, se sellerin makuinen maustekasvi puskee vartta kilpaa saniaisten kanssa.


Niin, ja tietenkin raparperi siinä vieressä voittaa kasvukisan.


Kaupungilla järjestetään kevään kierrätystalkoita ja -tapahtumia mm. jättikirppis. Miekkonen on ajanut roinaa kierrätyskeskukseen urakalla - ja minä kantanut uutta tilalle kirpputorilta. Tässä viimeisin ostos ja oikeesti ihan tarpeellinen klaffipiironki liinavaatekaapiksi. Oivallinen kirjoitustaso liukuu laatikoiden yläpuolelta esiin paljastaen muutaman salalokeron.Kuvan kaikki muutkin tavarat on hankittu kirpputorilta, paitsi metallilangasta väännetty kynttilänjalka ja peltinen enkelitaulu, niin ja ruusut reilusta kaupasta.


Pakko laittaa kuva vielä tulilatvasta, jonka ostin jouluksi. Nyt se kukkii ihan itsekseen ja on ollut tosi huonolla hoidolla, samassa mullassakin vielä. Ehkä se innostui alusastiasta, joka on oma emalipottani 50-luvulta.


Heleänä helluntaipäivänä omenapuu availi nuppujaan.

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Milloin me taas voidaan tulla mummulaan? Kasvilaatikot ovat todella hyvännäköiset!!!

Markka kirjoitti...

Tulkaa, kun kesä tulee takaisin. Koko pihamaa on olohuonetta, saunakamari makuuhuonetta ja pallorillin ympärillä keittiö :)

seijastiina kirjoitti...

Tuo piironki on ihana, olen hulluna kaikkeen vanhaan nyt, pitäs saada yhtä ja toisa, ehkä keväällä sitten on mökille roudaamista, kun talven aikaan hommailen vaikka mitä.
Kauniita tavaroita ♥