.

.

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Mökkihöperö

Hyvää Äitienpäivää!

Kohta tulee viikko täyteen mökillä. 36 kilometrin työmatka taittuu noin puolessa tunnissa näin kesäkeleillä ja -nopeuksilla. Pari iltaa on mennyt oksasilppurin parissa. Sauna ja grilli lämpiää joka päivä, eilen illallakin grillattiin uhallakin varaston katoksessa toppavaatteissa sateen rummuttaessa taukoamatta peltikattoa. Lauantaina käytiin multa- ja orvokkiostoksilla ja kirpareilla tietty. Miekkonen oli ostanut begonian äitienpäiväkukaksi.
Yhtenä päivänä palautin pulloja automaattiin. Aikoessani tunkea tyhjän muovipussin "roskat"-aukosta sieltä kurkisti miehen pää, joka sanoi "toimiiko ne"? Meinasin lentää persuksilleni pelästyksestä ja saatuani juuri ja juuri huudahduksen pidettyä sisälläni sanoin "toinen ei toimi" (oletettavasti hän kysyi automaattien toimivuutta). 

  

Anttilasta tilaamamme kiikari-kaukoputkiyhdistelmä saapui. Tänä aamuna istuttiin hyvän aikaa mökin portailla ja tiirailtiin lintuja. Kirjosiepon pesäpuuhia seuratessani yhtäkkiä tähtäimeen osui toinen siivekäs, joka näytti jättiläiseltä. Hetken tehtyäni lajinmääritystä tunnistin sen räkttirastaaksi. Käki kukkua helskytteli pitkät tovit ja taivaanvuohi kuului mutta ei näkynyt. Kaukoputki on todellinen KAUKOputki, jolla ei kannata pihapuita tähtäillä. Tähtien ja kuun tarkkailuun se on varmasti oivallinen kapine, mutta taivas pysyttelee jatkuvasti paksussa pilvessä, joten sitä ei ole voinut vielä testata. Jännää.

 

Rautalankainen viinipulloteline toimittaa kukkatelineen virkaa ja romuromanttinen "tuulikello" askarreltiin ruosteisista pienistä esineistä ja kirppurtorilta löytyneestä mikä-lie-siivilästä. Sointi ei ole kylläkään mikään heleä mutta aika hauskan näköinen kapistus sireenin oksassa heilahdellen ja odotellen lehtien ja kukkien puhkeamista.
Pari kiloa perunoita on itämässä laatikossa ja  tnä kesänä kokeillaan pussiperunan viljelyä ellei saada sitten kuokittua perunamaata pihan perälle. 


Kirpputorilta löytyi noin tennispallon kokoinen vanhapoika, Miekkosen lempi"kukka", eurolla.
Vanha pelargonia on mummon akkunalla ja akkunan alla laulaa punarinta.

Ei kommentteja: