.

.

torstai 1. heinäkuuta 2010

Suloinen myrkynkeittäjä


Kiäh, kiäh... siitäs saatte kirvat nokkosista haudutettua myrkkyä, olkaa hyvä JA JÄTTÄKÄÄ MINUN RUUSUNI RAUHAAN!


Myrkkyliemen valmistamisen lomassa pesin maton. Ihan kuin tilauksesta joka kerta, kun isket kätesi mäntysuopaan, alkaa pään ympärillä hyrrätä paarma. Kiertää kupolia kuin satelliitti ja odottaa tilaisuutta iskeä. Etenkin kun olen allerginen paarman pistolle, inohoan niitä ötököitä, vaikka en kovin herkkä ötököille muuten olekaan.
Viime viikollakin hauskasti ja hitaasti pystyasennossa lentävä öttiäinen tanssi nenäni edessä pihalla ja istahti lopulta polveni päälle. Se oli sarvijaakko ja kun läksin hitaasti etenemään kameraa kohti napatakseni kuvan komeista sarvista se alkoi kivuta paljasta jalkaani pitkin ylöspäin. Pakkohan sitä oli läpsäyttään ennen kuin se ehti sortsin lahkeesta sisälle, enkä saanut kuvaa.
No, kun olin harjannut toisen puolen matosta ja istahdin mökin portaalle levähtämään, istahti oven pieleen paarma. Se katseli ihastuneesti vihreillä mulkosilmillään myrkynkeittäjää ja varsinkin paljaita jalkoja. Ikävä kyllä sitä oli pakko läimäistä varvastossulla otsaan, kun se alkoi lähennellä uhkaavasti. Sitten kun jatkoin maton harjaamista, tuli kaverinsa ja kosti. Polvessa on nyt kuin kaksi lumpiota vierekkäin, perskutarallaa.


Pesin siis muovimaton, joka oli kudottu maitopusseista - muistatteko kun maitoa myytiin litran pusseissa, joissa sisäpuoli oli musta ja ulkopuoli valkoinen sinisellä tekstillä - ja muovikasseista ja iloisen keltaisista rehupusseista. Nostin letkulla vettä kaivosta sata litraa mustaan paljuun lämpiämään. Unohdin letkun pään paljuun, kun menin kahvin keittoon ja kuinka ollakaan kaivo imaisi letkua pitkin paljun tyhjäksi. Sillä oli varmaan jano.
Puisen penkin päällä harjaus onnistui mukavasti ja huuhtominen letkulla ky-ky-kylmällä kaivovedellä. Sitä ei parane roiskutella sitten hirveästi vahingossa itsensä päälle on se sen verran hyistä. Nimimerkki "taas loiskahti".


Kirvat huusivat apua kun laskin kastelukannusta vihreän liemen niiden niskaan ja saman tien kaikkosivat niitä lypsäneet muurahaiset. Etsikööt lehmänsä muualta.

Ei kommentteja: