.

.

sunnuntai 8. elokuuta 2010

Elokuun eloa


Harvinainen näky tänä kesänä, lempeä kesäsade. Tänään taas kuumaa kuin pätsissä.
Eilen "nostettiin" pottua yksi laatikollinen, puulaatikoissahan se meillä kasvaa. Nam miten hyvää oli juuri maasta kaivettu peruna sipulin ja paistetun kalan kanssa.
Mutta miksi tomaatit eivät ala punastua?


Todistettavasti kirsikka tuottaa hedelmää, peräti yhden jaksoi kypsyttää. Mutta enpä erikoisemmin pidäkään kirsikan mausta.


Pelle Pelotin joutuu työttömäksi tänään. Hyvin on virkansa hoitanut, sen verran paljon on punaisia viinimarjoja säilynyt pensaassa. Pitänee mehustaa ulkona, ei enää mökki lisälämpöä kaipaa.
Vinkki: kun pullottaa kuuman mehun kiehautettuihin (myös korkit) pulloihin suuta myöten täyteen, säilyy läpi talven viileässä ilman säilöntäainettakin.


Sanonta "karviaismarja on karvanen (tarkoittanee karvasta) marja" ei pidä minusta paikkaansa, ellei sitä syö raakana.


Chili pulskistuu.


Varaston remppa on finaalissa ja siitä tuli kamari. Tauluja on tarkoitus vielä ripustella seinille jahka Miekkonen löytää sopivat kiinnikkeet haperoon cyproc-levyyn.


Nostalgiapläjäys:
Varvastossut, kesäkenkieni kestosuosikki aina 70-luvulta lähtien. Silloin pidettiin myös samettisia Retuja ja canvas-kankaisia Pameja, joita kului kengät per kesä ja kaikilla oli samanlaiset. Niin, ja Hai-saappaani olivat  muuten keltaiset  ja housun lahkeen, joka leveni huomattavasti alaspäin,  piti olla takaa saappaan varressa. Niitä pidettiin koulussa syksystä alkutalveen, kylmillä ilmoilla villasukan kanssa. Jäisellä pihalla ne olivat liukkaat mutta muuten päheet ja käytännölliset.

Vasemman puoleiset "varkkarit" ovat tänä kesänä oleet myös työkenkäni. Huomaa hinta laatu -suhde, vasemmanpuoleiset 2,50 Euro-Market oikeanpuoleiset 1,50 Tiimari. Raidat lähtivät heti eka käytöllä. Kannattaa satsata laatuun :D.


Työstä puheenollen...
Töissä työpöydän kulmalla tuuletin on ollut tänä kesänä kovasti käytössä. Olisi ollut kotonakin mutta ehtivät loppua kaupoista ennen kuin meikä ehti reagoida.


Lopuksi vielä kuva makeasta mikä-lie-lajike-omenasta, jota kasvaa mökillä yhdessä kolmesta omenapuusta.


Lokoisaa lepopäivää kaikille!

6 kommenttia:

Sesse kirjoitti...

Kylläpä tuli nostalgisia muistoja mieleen. Mulla ei ollut Hai-saappaita vaan Lunarít, jotka oli samantapaiset, mutta niissä oli sellanen nyörikoriste edessä. Ne oli mulla tummansiniset. Varvastossut oli ainakin siniset ja niissä oli isot turkoosit muovikukat koristeena. Joo, puntit oli takaa saappaissa :) ja takataskussa iso varrellinen kirkkaan vihreä kampa. Ah, nuoruus :D

Markka kirjoitti...

Sesse: Eikö vaan? Niin, unohdin mainita kamman. Sen kuva oikein "syöpyi" pers'taskun farkkukankaaseen. Nahkahihnassa ol kaulassa iso, metallinen peace-merkki :) ja jakaus keskellä päätä.

Tarina kirjoitti...

Kiitos vierailusta ja kommentista!
Oi,oi ihastuttavia nuoruusmuistoja.
;o) ajoilta, jolloin farkkujen lahkeet olivat leveämmät kuin vyötärö.
Jep ja se kampa kruunasi housut.
Entäs ne huh, niin imeliltä tuoksuvat huulikiillot ... nauraa hekottelee.
Mukavaa alkanutta viikkoa!

Markka kirjoitti...

Tarina: Kiitos samoin! Kummasti ne lahkeet kapenee ja vyötärö levenee. Joo, ja luomiväri oli sinistä, aina, blink blink.. :D

JaanaElina kirjoitti...

Ihanat nuoruusvuodet tuli mieleen kun eksyin tänne piipahtamaan.
Hai-saappaat tai holskut.Jossain vaiheessa tuli sellaiset paksupohjaiset holskut,joiden kanta kului niin että kulki ihan varpaat pystyssä.
Varvastossut oli myös kivat.Läpsähteli kun käveli.
Ja kampa tietysti takataskussa.

Tänne tulen uudestaan käymään,tutuilla kulmilla kesäiset menot.Käytiin samaisilla tilimarkkinoilla.Hot wheels jäi meiltä käymättä,mutta arpaa jännättiin,olisi ollut kiva kesämenopeli palkintona.

Mukavaa viikkoa.

Markka kirjoitti...

JaanaElina: Kiva kun kävit, tervetuloa uudelleen. Mullakin oli holskut ja yksissä kävelykengissä ainakin 5 senttiä korkeat pohjat. Nyt on vaivasenluut :D
Farkut pidettiin puhki asti ja harjattiin laiturilla, jotta haalistuisivat. Kaveri vaalensi kloritella ja kuinkas kävi ompeleiden, kun ne oli keinokuitulankaa :), sulivat.
Ei tullut kaaraa mullekaan, eikä kylpytynnyriä. Yksi numero oli oikein.
Mukavaa viikkoa sinullekin.