.

.

perjantai 13. elokuuta 2010

Aamulla paleli


Eilen soitin sähköyhtiölle kahdesta myrskyn mökkitien varteen kaatamasta puusta, jotka olivat venyttäneet sähkölinjan melkein maahan asti ja yhdestä kerrassaan tielle kaatuneesta puusta, jonka on juuri ja juuri saanut kierrettyä latvan puolelta melkein ojan kautta. Sähköyhtiöstä sanottiin, että he voivat hakea linjan päälle kaatuneet puut mutta tielle kaatunut ei kuulu heille. Soitin pelastuslaitokselle, josta sanottiin, että he eivät voi ottaa toimeksiantoa suoraan minulta, vaan piti soittaa hätänumeroon *huoh*...eikö ketään muuta kyläläistä moinen ole haitannut näihin kahteen viikkoon. 

Aamulla oli ulkona +14 astetta kello 6:30, kun tein töihin lähtöä. Ilmassa oli syksyn tuntua ja minua paleli tallustellessani aamupesulle saunalle. Illalla olin pessyt hiukset ja rullannut ne tarrapapiljoteille ja tarttunut niistä kiinni sängyn päällä riippuvaan harsoverhoon - aamulla pedatessa (mikä sana) irrottelin viimeisiä paplareita sekä verhosta että hiuksista. Sitten ajaa hurautin 36 kilometriä töihin eikä puita ollut enää tiellä. Perillä sanoin huomenta  varastomiehille ja asentajille ja juttelin vähän aikaa niitä näitä kunnes huomasin, että trikoisesta hellemekostani oli hävinnyt teksti edestä ja sivusaumat muuttaneet mekon ulkopuolelle ... ja ei kun vessaan kääntämään mekkoa oikein päin. Joko miehet olivat kohteliaita tai "sokeita", veikkaan jälkimmäistä, koska eivät sanoneet mitään, vaikka kokonumerolappukin loisti niskassa.


Tänään ei mentykään mökille, koska huomenna on ystäväni hääjuhla. Postiluukusta oli tipahtanut seutuopiston opinto-ohjelma 2010-2011, varma syksyn merkki. Sitä selatessa alan aina miettiä mille kurssille lähtisin, harrastamaan kuvataidetta vai kirjallisuutta, vai lähtisikö tildailemaan, vai harrastaisiko ilman ohjausta pelkästään mökkeilyä läpi talven, pihan kuoputuksen, halkojen teon ja lumen luonnin merkeissä.

Nyt silittämään juhlamekkoa. Hyvää viikonloppua.

  

 
10 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Kaunis piirrustus!
Lehdet ovat jo liikuntaharrastuksia pullollan, mutta postiluukusta ei ole vielä mainoksia tipahdellut.
Nuttu nurin ja onni oikein kolmannentoista päivän aamuna XD.
Kyllä miehet ovat sokeita naisten kostyymeille.
Nauti juhlista täysin rinnoin!

Markka kirjoitti...

Kiitos, välillä iskee inspiraatio :) ja välillä onkin ihan hyvä piirustella ohjauksessa.
"Nuttu nurin onni oikein" tod, loppupäivä menikin sitten ihan hyvin mutta helteessä hikoillessa.
Pitkään aikaan en ole ollutkaan kesähäissä, nautin.

Reeta kirjoitti...

Onnea ja siunausta A:lle & P:lle, (eiks menny oikein) Tuo viimeinen kuva sopiikin hyvin tunnelmaan <3 Toivottavasti säät suosii, täällä ainakin _kuuma_.

Markka kirjoitti...

Reeta: A varmaan lukee tän toivotuksen tästä blogista! Sää suosi :) ja he saivat toisensa, awwww.

Sesse kirjoitti...

Kyllä se nuttu voi mennä nurin joskus kiireessä :)Asutko sä omakotitalossa vai mökiltäkö läksit töihin?

Markka kirjoitti...

Sesse: Näköjään voi, unenpöpperössä mökiltä starttasin ja täällä kun ei ole kokovartalopeiliä :D
Kaupungissa on myös kerrostalokoti mutta jo 8 viikkoa pääsääntöisesti mökillä oltu. Näillä helteillä ei oikein muuta ole voinut ajatella.

Anonyymi kirjoitti...

Sinulle ei vain sattunut oikea juttukumppani vielä siihen aikaan aamusta. Kyllä töissäkin joku ainakin avaa suunsa, jos huomaa ettei vaatteet ole ihan oikein päin päällä (nimerkillä kokomusta on) :D

Kiitos Reeta onnitteluista!!

-rouvas henkilö sermin takaa-

Markka kirjoitti...

Rouva X: Kyllä, kyllä :D

JaanaElina kirjoitti...

Miehille taitaa olla ihan sama mitä meillä naisilla on päällä.Olen ainakin huomannut omasta miehestä ettei se huomaa vaikka joka päivä ostaisin uuden mekon.
En tiiä,huomaisiko sitten jos olisin lähdössä ilman mittään päällä ulos.Hih.

Seutuopiston kursseja miekin kahtelin.Olisin toivonut jotain luonnonmateriaali juttua.Sammal-,paju-,risukurssia, joskus olen niillä ollut ja mukavaa oli.

Mukavaa viikonloppua.

Markka kirjoitti...

Jaanaelina: Tiffanykin ois ihan jees...ja pajutyöt. Pitsinnypläys on niiiiiin vaikeeta, ehkä.