.

.

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Hyötyliikuntaa ja hellelukemia


Työpäivän jälkeen oli mukava istahtaa parvekkeelle auringonpaisteeseen lueskelemaan -ja seuraamaan naapureiden puuhastelua, vaikkakaan jälkimmäistä ei tarkoituksella. Viistossa alavasemmalla istui mies paidatta silmät kiinni kuunnellen radiota ja ottaen aurinkoa sekä kaljaa.
Pari mopopoikaa testasi miten menopeli otti kierroksia ja lopulta kun he lähtivät peräkanaa kaupunkia kohti kurvasi kaksi pikkutyttöä pyörillään parvekkeen alle: "Äiti tuu partsille, äitiii...ÄITIIIIII." "No mitä nyt?" "MENNÄÄN FILMTOWNIIN !" "Mikä se on?" "No Filmtowni!" "Niin niin mutta mikä se Filmtowni on?" "NO KARKKIKAUPPA!"
Pojat potkivat palloa puistossa ( <- kuulostaa ihan aapisen P-osastolta) ja pallo lensi naapuritalon alimman kerroksen parvekkeen kaiteeseen. Parvekkeen kaiteen omistava mieshenkilö huusi pojille ankaria varoituksia, käyttäen myös runsaasti P-alkuisia sanoja, joita taas ei voi laittaa aapiseen.
Kolmen tunnin kuluttua mies viistosti alavasemmalla istui edelleen parvekkeella ja otti aurinkoa, mutta eri tuolissa mistä tiesin että hän ei ollut menehtynyt auringonpistokseen ja senhän jo tiesin että nestehukkaan hän ei ainakaan olisi menehtynyt. Radiosta kuului Anna Eriksonin "..en halua tietää...kuka saa sut nyt."

***

Istuin mökin portailla ja jostain kuului ruohonleikkurin säksätystä. Käki kukkui melko lähellä kuin viimeistä päivää kukkuu-kukkuu-kuklukluk-kuu ja tiaisen pöntöstä kuului piipitystä. Kuuntelin myös sääskien ininää, mikä on luonnonäänistä pistävin, sekä sahan sihkutusta. Meillä oli nimittäin viikonlopuksi kaksi projektia, mökin portaiden teko ja saunan pesu, minun oli tuo jälkimmäinen. Kärräsin myös vanhojen portaiden purkutähteitä liiteriin ja mietin että kun nämä on poltettu niin tuhkat saakin sitten viedä suoraan metallinkeräykseen.


Pesin saunan katosta lattiaan. Projekti ei ollutkaan ihan pieni, kuten ei saunakaan. Jossain vaiheessa ihmettelin ääneen ja manailin jotakin lauteiden rakenteista, johon Miekkonen kommentoi: "Ne on niitä juttuja, joita nainen ei ymmärrä." Arvata saattaa millä sanoilla vastasin, kun hän hetken päästä tuli kysymään minulta jotain portaiden rakentamiseen liittyvää.

Ei kommentteja: