.

.

keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

No haloo

Taannoin minulla oli uusi tietokone mutta etana-liittymä. Soitin palveluntarjoajalle vaihtaakseni liittymän nopeampaan. Kun olin odottanut puhelimessa ikuisuuden, sain ihmisen langanpäähän. Olin jo niin kypsä kuunneltuani luurista Beatlesin koko tuotannon, varsinkin kappale "Yesterday" jäi mieleen ja sanat "all my troubles seemed so far away", että sanoinkin irti koko liittymän. Beatlesillä ei ollut mitään osuutta asiaan.
Surffailin työkoneella netissä, kun silmiin pisti mainos todella edullisesta laajakaistasta, neljä kuukautta puoleen hintaan, nopeus hyvä ja avaus ja modeemi ilmainen, siispä tilasin sen ja hankin käytetyn tietokoneen. Liittymä avattiin mutta modeemia ei kuulunut ei näkynyt. Kahden puhelun ja viikon odottelun jälkeen tuli modeemi - ja seuraavanan päivänä toinen sekä kuukauden päästä lasku, joka oli aivan jotain muuta kuin tarjouksenmukainen. Soitin laskutukseen, josta luvattiin korjata asia, ei korjaantunut. Otin tilausvahvistuksen käteeni, varasin runsaasti aikaa ja sohvannurkan ja näppäilin asiakaspalvelun numeron: "Odotusaikanne on noin 30 minuuttia". Kuuntelin Zen Cafeta 50 minuuttia, kunnes joku vastasi. Keskustelu eteni tähän tapaan:

- Hei, olen Markka ja odotusaikanne on 30 minuutin sijaan 50 minuuttia enkä pidä ollenkaan Zen Cafesta, en kuitenkaan soittanut sen takia vaan siksi että toimituksenne ei ole tilaukseni mukainen!

- Pahoittelemme sattunutta erehdystä mutta edullisin hinta koskee ainoastaan pääkaupunkiseudulla asuvia. Puolenhinnan tarjous koskee taas vain määräaikaisen tilauksen tekijöitä ja tällä hetkellä määräaikaisia tilauksia ei voi tehdä.

- Minulla on lähettämänne tilausvahvistus kädessäni ja tässä seisoo näin....

- Hyvä on, jos siinä lukee niin, hyvitämme puolet hinnasta seuraavassa laskussa ja kolme sitä seuraavaa laskua ovat myös tilausvahvistuksen mukaisia.

- Kiitos ja kuulemiin! (teki mieli sanoa "hyvästi")

Seuraavassa laskussa oli hyvitys ja sitä seuraavassa laskussa, mutta kolmas oli taas täydellä hinnalla. En enää jaksanut soittaa.

Eilen sain kaksi puhelua peräkkäin, joissa sama palveluntarjoaja halusi nostaa liittymäni nopeutta. Sanoin että nykyinen tietokoneeni käy höyryllä ja jos jaksan odottaa että se käynnistyy niin jaksan myös odottaa että se löytää tarvitsemani sivut internetistä.

Ei kommentteja: