.

.

torstai 12. kesäkuuta 2008

Ihmeellistä


Maanantait ovat minusta tylsiä päiviä jolloin ei yleensä tapahdu mitään ihmeellistä josko ei kovin ihmeellistä yleensä tapahdu viikon muinakaan päivinä. Autoillessa maanantaisin kaupungin keskustassa ei useinkaan törmää kovin moneen epätavalliseen asiaan samana päivänä kuten minä viime maanantaina, nimittäin hevoseen, katujunaan ja polkupyöräilijään. Polkupyöräilijässä ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä mutta pyörässä oli - ainoastaan yksi rengas ja satula. Enkä onneksi törmännyt sanan varsinaisessa merkityksessä vaan päinvastoin, väistin ja töllistelin.
Muutama viikko sitten ajelin autolla kauniissa maalaismaisemassa kun rankkasade yllätti. Kun sade hellitti olin kuin Liisa ihmemaassa. Kaksi täydellistä sateenkaarta piirtyi tummanpuhuvaa taivasta vasten, samalla kun näytti että sateenkaaren tinen pää alkoi toiselta puolelta tietä ojasta ja päätyi toiselle puolelle. Lopulta ajoin kaaren alta ja se hävisi.
"Unidentified flying object" on UFO ja sen näkeminen vetää pienen ihmisen hiljaiseksi. Jouluaaton aattona noin viisi vuotta sitten autoilimme Miekkosen kanssa mummolaan. Talvi-illan hämärässä, tähtien tuikkiessa ja puiden mustien siluettien piirtyessä taivasta vasten se ilmestyi. Tien suuntaisesti äänettömästi kiitäen ja valaisten puiden latvat kirkas pyöreä valo"ilmiö" ohitti meidät ja hävisi muutamassa sekunnissa horisonttiin. Katsottiin Miekkosen kanssa toisiamme ja taivasta, eikä puhuttu mitään.
Tähtitieteellisestä yhdistyksesta URSA ry:stä kerrottiin, että kyseisen ilmiön havainneista me olimme ainoat, jotka sanoimme valopallon lentäneen maanpinnan suuntaisesti eikä pudonneen taivaalta alas maata kohti. Mystistä.

2 kommenttia:

esko kirjoitti...

Se on Taikajuna. ;D

Googletapa Tatu ja Patu. Heihin minä törmäsin eilen kirjakaupassa ja voit uskoa, että järkytyin. Ihmettelin, että minne olin tullut.

Markka kirjoitti...

OHO, voin kuvitella :D