.

.

perjantai 12. helmikuuta 2010

Rumbaa vai sambaa


Pidän tanssimisesta, Miekkonen ei. Tällä kerralla rumba ei ole tanssia, vaan muutto, eikä Miekkonen pidä siitäkään. Muutamme kuudenteen kerrokseen 50-luvun talossa, jonka hissi kantaa 240 kg eli kolme ihmistä paitsi jos Miekkonen on kyydissä niin kaksi. Lisäksi hissin lattiapinta-ala on noin yksi neliö, joten huonekalujen vieminen hissillä yläilmoihin on mahdotonta.
Viime vuosina on tullut muutettua kerran vuodessa. Hammaslääkärini, jonka pakeilla käyn joka kolmas vuosi sanoi, että olen hänen useimmin muuttava asiakkaansa.
Hyvä puoli muutossa on se, että joutuu tekemään (saa tehdä) tavaroista inventaarion. Paitsi, että heti kun on heittänyt muutossa pois pari kuutiota tarpeetonta tavaraa, sitä tarvitsisi jo viikon päästä. Huikean iso häkkivarasto on luxusta, se sijaitsee seitsemännessä kerroksessa. 50-luvulla rakennetuissa taloissa on ihanaa leveät, kiviset ikkunalaudat ja isot huoneet. Keittiö taas on niin pieni, että ruokapöydän sijoittaminen sinne on melkein mahdotonta.
Siivosin eilen ja tänään desinfioiden kaiken mikä desinfioitavissa on, joku pakkomielle. Hellaa en vielä vetänyt ulos kolostaan mutta leikkuulaudan kunnosta päätellen luulen, että siellä takana odottaa ikävä yllätys. Kaikki, siis KAIKKI komerojen hyllyt oli päällystetty Marimekon Unikko-hyllypaperilla, joka oli parhaat vuotensa nähnyt. Kun paperit revittin pois, alta paljastui tavalliset valkoiset hyllyt *huoh*. Ja mikä työ teippien irrottamisessa!
Ei se mitään. Asunto on persoonallinen, vaikkakin epäkäytännöllinen - siis sopii meille - kaapin paikasta pitää hieman vielä keskustella :D. Isolle kellolle(kuvassa), josta olin haaveillut jo kauan ja nyt hankin sen, keksin oivallinen paikan olohuoneessa, mistä se näkyy eteiseen ja keittiöön.
Eipä muuten käy kateeksi muuttofirman kavereita...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kattava selonteko :) Kirjoitat muuten tosi hyvin. Voisit kirjoittaa kirjan! Suosittelen.

-Anna

Markka kirjoitti...

Kiitos suosituksista! Harkinnassa on...ollut jo jonkin aikaa :D.