.

.

maanantai 13. lokakuuta 2008

Anteeksi että myöhästyin


Kansakoulussa ja oppikoulussa opetettiin, että jos myöhästyi tunnilta, oli kohteliasta luokkaan tullessaan sanoa "anteeksi että olen myöhässä", vaikka teki mieli sanoa "se vanha rakkine (koulubussi) oli myöhässä, vaikka olin odotellut sitä 30:n asteen pakkasessa 45 minuuttia". Erkki oli aina myöhässä - mutta Erkkihän tuli kouluun mopolla - kestoselitys "Tuulettajan hihna katkesi" meni mm. meidän äidinkielen opettajaan täydestä.
Tämä maanantaiaamu oli niitä aamuja, kun kosteus oli tiivistynyt auton lasiin ja se piti jotenkin poistaa. Siihen tarkoitukseen minulla on auton ovikotelossa ikkunalasta. Syrjäsilmällä näin, että naapurin mies katseli määrätietoista (ja kovin naisellista) toimintaani kadehtien.
Viime viikolla minun olisi pitänyt poistaa auton ikkunoista jäätä, mutta jääraappa- ynnä harja olivat "kesäteloillaan", toisin sanoen kadoksissa. Ennen muinoin, ensimmäisten pakkasöiden jälkeen ja ennen kuin tarvittavat välineet jään poistamiseksi löytyivät joko auton vararenkaan kotelosta tai varaston ylimmältä hyllyltä, hyvä apuväline oli kasettikotelo. Nykyään kasettikotelon virkaa toimittaa cd-levyn kotelo tai parkkikiekko. Parkkikiekko on siitä huono, että se halkeaa melko heti kun sitä käyttää muuhun kuin saapumisajan näyttämiseen mutta sillä saa kuitenkin sen verran aukkoa tuulilasiin, että extreme-työmatkailu voi alkaa.

***

Korvaan sattui eilen "Usko tai älä" -tv-ohjelmassa: "Vapaasukeltajien yleisin kuolinsyy on hapen puute".

Ei kommentteja: