.

.

sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Sataa ja paistaa


Mökkiviikonloppu alkoi lupaavasti - ja loppui lupaavasti. Siinä välillä, eli koko lauantaipäivän, jolloin piti völjätä peräkärryllinen polttopuuta liiteriin, satoi kaatamalla. Sadepäivillä on puolensa, sillä silloin voi hyvällä omallatunnolla vaikka tutustua uuteen kannettavaan, järjestellä varastoa, lukea lehtiä, paistaa uuniperunoita- ja omenia, kutoa sukkaa ja käydä esimerkiksi kirpparilla hankkimassa lisää järjesteltävää ja luettavaa. Tällä kertaa mukaan tarttui taidekirja 2 eur, rypälekuvioinen, vanha tarjoiluvati 50 cent ja tarjotin 50 cent, joka halkesi kahtia kun tungin sitä muovikassiin ja päätyi samantien roskikseen. Epäilen että se oli valmiiksi rikki ja korjattu teipillä.
Puusavotta piti sateesta huolimatta tehdä ja saunavedet kantaa kaivosta. Urakan jälkeen märät vaatteet höyrysivät uunin pankolla ja perunat uunissa. Kun sauna oli lämmin, ensimmäiset tähdet syttyivät taivaalle. Öljylamput loistivat kuistilla ja oli ah niin autuas olo ja hiljaisuus.
Tänään fiilistelin vielä lähtiessä, kun aurinko paistoi kamarin ikkunasta sisään ja tyhjensin ties monennenko kerran postilaatikosta vaalimainokset, jotta laatikko ei pursuaisi yli äyräittensä ja houkuttelisi kutsumattomia vieraita mökille.

Silmään pisti: "Laskuvirhe vei keksijän hengen"
(artikkeli Tieteen Kuvalehdessä nro. 14 kertoi Robert Cockingista, joka testasi v. 1837 omatekemää laskuvarjoaan murheellisin seurauksin.)

Ei kommentteja: