.

.

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Etana, etana, näytä sarves


Teen uuden kukkapenkin. Kärrään paikalle kompostia sekä multaa ja toivon hetken aikaa, että minulla olisi pötkö dynamiittia betoninkovan savimaan muokkaamiseen.
Raparperi pursuaa uusia versoja, joita verotan kiisselin verran. Marjapensaat ja omenapuut ovat nupulla ja piha keltaisenaan esikoita. Kielot töröttävät tötteröllä sireenien juurella. Pensaikosta kuuluu linnunpoikasten sirkutusta ja illalla herra Siilonen käppäilee puutarhassa.
Aamulla avaan verhot. Lumi peittää pihamaan, orvokit kumartavat syvään lumikuorman alla samoin kuin uuden kukkapenkin ritarinkannukset, akileijat ja pioni.
Toivon että sinitiaispariskunta lämmittää poikasiaan pihatuomen pöntössä ja Siilonen on löytänyt suojapaikan risukasojen alta. Varvastossut pilkottavat rappusilla sohjon keskellä.

3 kommenttia:

Rosa Majalis kirjoitti...

Voih, minäkin toivon että Herra Siilonen on jossain suojassa ja sinitiaisen poikaset lämpimässä! Toivon myös, että mustikat ja mansikat metsässä eivät ole jäätyneet. Ja että toivottavasti tulevan kotini omenapuut kukkivat edelleen hedelmällisinä.

Esko kirjoitti...

Kokeile rautakankea savimaan käsittelyyn? ;D

Markka kirjoitti...

Rosa: toivotaan!
Esko: en omista rautakankea, mutta aion hankkia sen ensitilassa.