.

.

lauantai 19. huhtikuuta 2008

Karusellikin kierrättää


Kävin kirpputorilla. Yleensä suhtaudun kirpputorilöytöihin enemmän tunteella kuin järjellä ja annan arvoa enemmän estetiikalle kuin käytännöllisyydelle. Tällä kertaa piti olla kriittinen, sillä tarvitsen uuteen harrastukseeni vanhoja posliiniastioita rikottavaksi mosaikkia varten, ja niistähän ei kannata maksaa mansikoita.

Turkoosinvärisessä kahvivadissa, jonka reunassa on huomattava lovi, on hintalappu "Arabiaa 3 euroa". Siis 18 markkaa! Markka-aikaan jopa ehjät kahvivadit maksoivat vain 10-50 penniä, tänään en löytänyt ainoatakaan jossa olisi ollut hinta esimerkiksi 6 cent. Mietin, että tätä menoa suunnittelemaani mosaiikkityötä varten minun täytyy ottaa pankkilainaa ja lopetin astioiden etsimisen.

Huomaan että joku haluaa päästä eroon ylioppilaslakistaan neljällä eurolla ja joku toivoo saavansa euron munakellosta, johon oli liimattu lappu "rikki".
Pyörittelin kädessäni kotvan aikaa peltistä kannua, jossa oli kermanvärisellä pohjalla vaaleansinisiä ja vaalenpunaisia palloja sekä kauniisti ruostunutta kynttilänjalkaa. Pakotin itseni jättämään ne paikoilleen. Samoin suljin silmäni jokaisen hyllyn kohdalla, jossa myytiin kirjoja tai puutarhalehtiä, sillä pelkään että jos kuormitan kirjahyllyäni enää yhtään, se jonain kauniina päivänä putoaa lattian läpi alakertaan.

Lopulta ostin singlellisen elokuvamusiikkia. Mahtaako sitä pystyä edes kuuntelemaan, mutta kaunis kansi siinä on.

1 kommentti:

Reeta kirjoitti...

Arabialla ja rikkinäiselläkin on ihan hemmetisti hintaa kirppiksillä. Ihmiset pyytää välillä tosi ihmeellisiä hintoja kirppirkamasta. Ajattelee, että kirppikseltä varmaan löytyy halvalla, mutta näin ei olekaan enää kaikissa paikoissa...

Jotain vanhoja rutkuja t-paitoja näkee aina 2-4e, en osta!