.

.

lauantai 5. huhtikuuta 2008

Panem et circenses - leipää ja sirkushuveja


Tein lihapullia. Kiloon jauhelihaa ei riitä sama määrä mausteita kuin 500 grammaan, eikä mielestäni edes tuplamäärä. Oliko pakko ostaa kilo?
Matkalla mökille ajan aina erään kaupan ohi. Kauppa sijaitsee muuten "keskellä korpea" mutta aivan tien laidassa. Paikalliset viljelijät tuovat sinne myyntiin mm. perunoita, porkkanoita, salaatteja, yrttejä, kananmunia ja lihaa. Tänään jauhelihaköntsistä pienin painoi yhden kilon.
Syksyllä hyllyt notkuvat vasta maastanostettuja huumaavantuoksuisia valkosipuleita ja tuoretta hunajaa. Aina on tarjolla lämmintä ruisleipää ja korvapuusteja.
Kauppa on siitä merkillinen, että sieltä voit ostaa myös kotikutoisia kirjokintaita, pärekoreja, klapeja ja vaikka harmaanvihreään vanerilaatikkoon pakatun armeijan keittiövarustuksen astioineen päivineen.
Olen ostanut sieltä myös kynsilakkaa ja pyykinkuivaustelineen sekä vesurin. Saksan armeijan kypärälaatikosta sain oivallisen lehtilaatikon kotiin ja tänään olisin voinut kaupan nettipisteessä kirjoittaa tämän, jos olisi ollut pakko. Jos olet unohtanut ottaa mukaan teddyvuorellisen sadetakin tai korkokantasaappaat, eipä hätää, nekin löytyvät täältä.
Muutama tunti sitten seisoessani kassajonossa, jossa ei kylläkään sillä hetkellä ollut muita, silmäni osuivat pieneen puiseen karuselli-soittorasiaan, jossa neljä vihreää sammakkoa istuu narujalat iloisesti heiluen reunan yli pyörien hitaasti "Love Storyn" tahtiin.
Ja soittorasian lisäksi oli pakko ostaa myös muovinen hiekkasanko ja lapio sekä jotain muuta tarpeellista tavaraa mummutettavalle.

Ei kommentteja: