.

.

tiistai 1. huhtikuuta 2008

Naisen logiikkaa


Joskus on vaan pakko tehdä remonttia. Kun teettää remonttia "avaimet käteen" -periaatteella, menee noin 100 neliön peltikaton laittamisessa pari päivää ja tuhottomasti rahaa. Kun tekee pientä pintaremonttia itse, menee pari kuukautta ja hermot.
Maalaaminen on mukavaa, varsinkin kun saa käyttää luovuutta ja loihtia maalauksia joko omasta päästään tai toisten päistä, tai esimerkiksi maisemista. Kun taas maalaa huoneen seiniä, ei saa käyttää naisen logiikkaa vaikka haluaisi, koska ei tee remonttia yksin.
Naisen logiikalla olisi järkevää ensin tyhjentää huone, siirtää huonekalut seinän vierestä pois, mieluummin vaikka toiseen huoneeseen ja teipata listat. On huomattavan hankalaa makuuhuoneessa välttää roiskuttamasta maalia ikkunassa roikkuviin verhoihin maalatessaan ikkunaseinää, tai yrittää ahtautua kirjahyllyn ja seinän väliin, kun kirjahylly on about 50 cm:n etäisyydellä seinästä.
Värisävyt, joita mietittiin noin viikko, näyttävät seinissä aivan erilaisilta kuin parin neliösenttimetrin paperiliuskalla ja kaikki muut pinnat, joita ei ole tarkoituskaan uudistaa, näyttävät suorastaan nuhruisilta.
Mökin sisäremontti oli helppo: maalattiin seinät, katot ja lattia. Mökissä ei ollut ainoatakaan huonekalua ja maalin värisävy oli sama kaikissa pinnoissa, paitsi lattiassa, mutta lattian ja seinän välissä oleva rako helpotti huomattavasti esivalmisteluja. Ja sitäpaitsi oli kesä ja mökissä ei tarvinnut olla yötä.
Yksi seinä pitää tapetoida. Yritän olla tällä kertaa neuvomatta ja vannon, että tästä lähin maalaan vain niitä päitä .

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa kuitenkin muistaa ottaa ne maalauksen ajaksi laittamat suojateipit pois sitten kun maali on kuivunut. Niin, ellei sitten halua pitää niitä "koristeina" niin kuin erään talon ikkunan puitteissa on ilmeisesti ajateltu (unohduksestahan ei varmaankaan ole kyse)... ;)

-sermin takaa-

Markka kirjoitti...

Ja teipata aivan ensimmäiseksi suunsa, ja ottaa ne teipit viimeiseksi pois :D

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin innostuin yksi kesäloma maalaamaan, ja yksin kun tein meinasi mennä jossain vaiheessa hermo. Kävinpä sitten hakemassa vähän viiniä, jotta paremmin jaksaisi ja saisi homman kunnialla päätökseen. Kesäillan hämyssä siinä maalailin, ilman valoja tietenkin ja upean piristävällä keltaisella. Illalla kaikki näytti todella hienolta, ehkä vähän erikoiselta, mutta olin tyytyväinen. Aamulla minua odotti niin kauhea noeonkeltainen seinä, että meinasi itku päästä. Plus lisänä tietty oli karsee pääkipu, kun olin yön nukkunut siinä maalinkatkussa. Viinillä ei tietenkään ollut osuutta asiaan...:)
Enpä ole sen jälkeen maalailut.
t. Riitta

Markka kirjoitti...

Viini vaikuttaa ilmiselvästi näköön, ja paljo viini aivan varmasti ulkonäköön. Ja jos pesee ikkunoita tai siivoaa viinissä, ei kannata aamulla tarkistaa tulosta.