.

.

lauantai 7. marraskuuta 2009

Kaamosmasennusta


"Läpi syyskuun läpi repaleisen lokakuun"... ja "onpa yötä yökötellä". Jos joskus menisin värianalyysiin ja siellä sanottaisiin, että olen syksy-ihminen, väittäisin vastaan siitäkin huolimatta, että kyse on vain väreistä. Ja neljästä vuodenajasta voisin vaikka nukkua syksyn yli ja ainakin alkutalven talviunta, sen ajan kun on pimeää ja loskaista, lumi sataa ja sulaa, kun valo ja värit häviävät, kun elinpiiri kutistuu ja pihasta on enää käytössä vain polku liiterille ja saunalle ja postilaatikolle, uunia pitää lämmittää joka päivä ja vesi loppuu kaivosta. Aamulla on pimeää kun lähdet töihin ja illalla on pimeää kun tulet kotiin ja auto on etsittävä aamuisin lumihangesta. Oletko koskaan kuullut kenenkään sanovan että odottaa syksyä? Kevättä kesää ja talvea voi odottaa mutta että syksyä!

---

Sitten sitä istuu saunaiholla ulkona räntäsateessa eikä palele yhtään, rukkasenkokoiset hiutaleet sulavat höyryäville hartioille ja olo on autuas. Kynttilänliekki lepattaa tallilyhdyssä, sukkapuikot kilisevät ja paikallisradiosta kuuluu höhlä mainos "mitä ikinä miehet keksivätkään harrastaa, apu löytyy apteekista", tässä tapauksessa kylmägeeli tanssista kipeytyneille lihaksille.
Yhtäkkiä on aikaa lukea ja esimerkiksi maalata, tehdä käsitöitä ja tuunata pyöreää keittiönpöytää, joka löytyi roskiksen vierestä hylättynä ja jolle meillä oli tilaus. Seuraavassa tämän viikon terapiatyöt, olisikohan lapsenlapsilla, joita on kohta kaksin kappalein, mitään osuutta asiaan.


Ja itselle värikästä lämmikettä, siis tämä oranssi ei vihreät: lanka seiskaveikka, puikot nro. 5, kaksi suorakaiteen muotoista 65 cm pitkää kaistaletta ja 72 silmukalla mallineuleena kaksinkertainen kantapää. Langasta ja helmistä tehty rintakoru kirpputorilta.

Lopuksi kirjavinkki: Veikko Huovisen "Lentsu"

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kädentuotoksia oot tehny :) varsinki ne vihreet villahousut itelles ;D

Anna

Anonyymi kirjoitti...

hnkfjgfhhufhhfdhhhhdfgcxm

änbm,m,vcnnvncmmnvmnmvnmmn

Markka kirjoitti...

Ja Eppu näkyy olevan samaa mieltä :)

Sirokko kirjoitti...

Mitkä ihanat pässinpökkimät! Minulla on tallessa saman malliset museovuotiset, väri sopivan ruskea - samaa kokoakin.

Markka kirjoitti...

Sirokko: jos tekisi itselleenkin samanlaiset niin tarkenisi pilkillä, lankaa tosin menisi huomattavan paljon..

Jenni kirjoitti...

Villahousut vois olla tosi jees. En ymmärrä vieläkään, mikset suostu neulomaan mulle tyköistuvaa villahaalaria, "koko 165cm keskivartalotukeva".

Oisko sulla muuten kiinnostusta neulekoneeseen? Anopin saunaneteisessä on yksi hyväkuntoinen.

Markka kirjoitti...

Jenni: Jossain käsityölehdessä oli ohje hevosen loimeen, kirjoneule. Mietin, että jos sen pesisi vahingossa väärällä pesuohjelmalla ja se kutistuisi, sen voisi kuitenkin laittaa ponille. Olen miettinyt neulekonetta, mietin lisää.